Racebeskrivelse

Den Finske Lapphund stammer fra Lappland, som dækker det nordlige Finland, Norge, Sverige og en del af Rusland. Racen blev oprindeligt brugt som hyrdehund til Samernes rensdyr. I dag bliver den primært brugt som familiehund. Den nyder at være ude, men den har også et stort behov for menneskelig kontakt. Det er en gøende race, så der skal trænes "ikke gø" fra dag et, når man får den lille hvalp hjem. Det er en meget venlig hund, og den elsker både børn og voksne. Det er også en klog hund, der er meget selvstændig. Den er let at træne, f.eks. agility, rally og lydighed, bare det sker på hundens præmisser. Den foretrækker få gentagelser af den samme øvelse, dvs. korte, men effektive træningsintervaller.

 

Det er en middelstor hund med en kraftig pels, der er smudsafvisende. Den lugter ikke af hund og skal ikke vaskes, med mindre den har rullet sig i noget ildelugtende. Pelsen er nem at passe, hunden fælder underulden, ca. to gange om året. Ideel skulderhøjde for tæver er; 44 cm. +/- 3 cm. og for hanner 49 cm. +/- 3cm.

 

Den Finske Lapphunds nøgleord: En glad hund * En klog hund * Underholdende. (laver mange sjove/fjollede ting) * Aktiv udenfor ( kan godt lide at blive motioneret) * Rolig indendørs (f.eks. på en regnvejrsdag) * Glad for børn * God familiehund * Glad for at lege

Vores motto er: "MAN KEDER SIG ALDRIG NÅR MAN HAR FINSK LAPPHUND"

Del siden